André van Duin verliest echtgenoot aan botkanker

0

André van Duin heeft gisteren zijn grote liefde Martin verloren aan botkanker. Het is de tweede keer dat André afscheid moet nemen van zijn levenspartner. Ook in 1995 sloeg het noodlot toe.

André van Duin en zijn echtgenoot Martin Elferink (55) voerden de afgelopen maanden een stille strijd. Slechts enkele intimi rond het echtpaar wisten hoe ernstig de situatie was. Afgelopen zomer brak Martin spontaan zijn sleutelbeen. “Martin gooide iets weg en toen was het krák. Dat is niet normaal. Een sleutelbeen breek je door een klap of val van je fiets, maar spontaan… dat hoort niet te gebeuren,” aldus Van Duin tegen Shownieuws. Als verklaring brachten ze naar buiten dat het om een milde vorm van botkanker ging, waarvoor hij werd behandeld.

Dolgelukkig

De twee waren sinds zeventien jaar een stel. In 2006 werd hun liefde bezegeld met een huwelijk. Tot grote vreugde van de mensen om André heen, die zagen dat hij weer dolgelukkig was na het verlies van zijn partner Wim van der Pluijm in 1995, met wie hij ruim twintig jaar samen was.

Onafscheidelijk

André en Martin leidden een rustig leven in hun Amsterdamse woning en waren onafscheidelijk. “Martin is een gemakkelijk mens, we hebben nooit woorden. Hij is net als ik heel huiselijk en gewoon de liefste man van de wereld.”

Martin overleed gisteren thuis. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Foto’s: Benjamin F. Moser en DWDD

Share.

About Author